logo
Danish

Monday 22nd of October 2018

Nyheder fra Fuglekøjen

Februarbrev 2016

 

 

Årets ællinger i 2015 har igen været meget tamme. De styrtede op til lågen, når Bjarne kom og fulgte i halen på Mogens, når han slog græs! Vi ved ikke, om det er fordi Sønderjyder er særligt lækkersultne eller de bare er overmåde flinke.

Vi har ikke fået nogen genmeldinger om døde ænder, så vi håber de har det godt et eller andet sted derude i naturen.

Søren Vodbinder lavede jo et nyt net til Ællingefangarmen og monterede det selv, så det var klar til Påsken 2015. Den gode Søren er guld værd for Fuglekøjen med det store arbejde, han laver.

 

Vejret har som bekendt været noget fugtigt det meste af det sidste år. Især den sidste del af august og begyndelsen af september gav meget regn - ja, skybruddene var endda årsag til, at stien fra P-pladsen til Fuglekøjen var ufremkommelig, da den ellers så fredelige bæk, der krydser under stien, var blevet til en brusende flod, som kun kunne passeres med gummistøvler eller bukserne smøget op til knæene. Stien trænger derfor til et kritisk øje, her inden sæsonen starter igen.

Om det er den megen vand eller andre årsager: strømmen gik til Fuglekøjen midt i januar og det var mindre heldigt, idet toilettet har varme på hele vinteren for at undgå frostsprængninger. Gudskelov skete der ikke noget, selv om temperaturen var på den kolde side af frysepunktet. Årsagen til den manglende strøm fandtes under jorden i nærheden af Udstillingshuset, hvor et kabel havde fået et brud.

Det ”strålende vejr” bevirkede, at gæsterne ikke havde megen lyst til at ligge på strandene, men der er jo så meget andet skønt at beskæftige sig med på Fanø - og det har da også dryppet lidt på Fuglekøjen.

Datoerne for Åbent hus i 2016 kan ses på vores hjemmeside www.soenderho-gl-fuglekoje.dk. Det er jo gratis at besøge vores fuglekøje og rundvisning for grupper (minimum 8 voksne) kan bestilles. Priser for rundvisning for grupper 2016: Voksne 20 kr. Børn gratis. Skoleklasser 100 kr.

 

 

 

Vor dejlige fuglekøje er jo også på Facebook, så hvis I er med der, foreslår vi, at I giver jeres venner et praj om at  Smyntes-godt-o  Fuglekøjen for at udbrede kendskabet til den - det fortjener den da!

 

HUSK Fuglekøjen har 150 års fødselsdag den 23. september 2016. Vi er i gang med at planlægge festen, som du vil høre nærmere om senere. MEN SÆT ALLEREDE X I KALENDEREN NU.

 

På gensyn og med venlig hilsen  

 

Raptus and  

 

Ænder følger med når der slås græs